”Det börjar ta form …”

Så lät det bland söndagsflanörerna i Malmö under några år i början av 2000-talet, när Turning Torso var under uppförande. På samma sätt känner vi här i Bunkern. Vårt vardagsrum (eller ”salong”, som Dottern säger), står i princip färdigt vad gäller väggar och möblemang. Fint va?

gothlin
Soffgrupp från Bukowskis, resten krigsbyte från Tyskland.

Jag narras naturligtvis. Bilden visar en interiör från Göthlinska Gården här i Nora, ett borgarhem från senare hälften av 1800-talet. Den välbärgade familjen Göthlin flyttade in år 1885. Huset och dess inredning är bevarat exakt så som det såg ut när den sista familjemedlemmen, dottern Ingrid Göthlin, bodde här. Här finns prov på Fröken Ingrids stora intresse, porslinsmålning men också konst, fotografier, möbler, leksaker och prydnadsföremål daterade från 1600-talet och framåt.

Nej, vårt vardagsrum – som på planeringsstadiet var tänkt att andas 50-tal från början till slut – rymmer numera en eklektisk samling av traderakap och blocketfynd vi finner tröst att sjunka ner i när blotta tanken på en skakig elcentral, en av ålder svårt försvagad oljepanna och en lynnig varmvattenberedare bara blir för mycket. Bilder kanske kommer så småningom.

43 av 100 i #Blogg100

I morgon: TBD

Annonser

Författare: peranchor

Här brukade det stå: ”Mat, media, vin (inte nödvändigtvis i den ordningen) är vad som får min jord att snurra.” Det var då det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s