Allting går med elektricitet

Allting går med elektricitet. Inte minst säkringarna. På väggen i vårt pannrum återfinns ett proppskåp, med plats för inte mindre än 27 proppar. Jag misstänker att det har hängt där sedan 1956, då Villa Åkerström, sedermera Bunkern, uppfördes. Just intill hänger nämligen ett prydligt litet schema över vilken säkring som berör vilken elinstallation, och detta lilla schema uttrycker samma känsla för noggrannhet, ordning och kvalitet som kännetecknar såväl arkitektens som byggherrens arbete i övrigt.

proppar

Men. Efterhand som nya installationer tillkommit under 60 år, och gamla plockats bort, gäller inte längre ursprungsschemat. Och Husets Tidigare Ägare har inte funnit det mödan värt att uppdatera informationen på annat sätt än med en och annan spritpennekrumelur på själva proppskåpet.

Jag misstänker starkt att det ändå blir fråga om rätt mycket take-out i kosthållet framöver.

Detta är inget som allmänt sett får mig att ligga sömnlös om nätterna, men när propparna en efter en börjar tacka för sig innan spishällen och ugnen (som jag misstänker är de utlösande faktorerna) slutligen klappar ihop alldeles – då blir det rörigt. En (1) platta på spishällen fungerar fortfarande, men jag misstänker starkt att det ändå blir fråga om rätt mycket take-out i kosthållet framöver. För nu kommer nästa frågeställning: vad ersätta den havererade hällen med? Induktionshäll eller glaskeramik? Touch eller vred? Kanske rentav en gasspis? Och ugnen sen? Leveranstid på det? Vågar man köpa en begagnad keramikhäll i avvaktan på den riktiga köksrenoveringen vi avser genomföra när vi anser oss ha råd – vilket bör bli lagom till vinterolympiaden i Peking 2022?

Alla dessa frågor – inte visste jag att de var livet.

40 av 100 i #Blogg100

I morgon: TBD

Annonser

Författare: peranchor

Här brukade det stå: ”Mat, media, vin (inte nödvändigtvis i den ordningen) är vad som får min jord att snurra.” Det var då det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s