Sport i Bergslagen, del 2

Vid sidan om bandyn och löpningen som tidigare nämnts är det ytterligare två sporter som känns som dominerande här: Mountain Bike (eller MTB, som vi säger i branschen) samt sportfiske. Trakten rymmer utmärkta förutsättningar för båda grenarna.

I MTB-kretsar är Bergslagen cycling ett välkänt begrepp – det är Sveriges ledtätaste och största cykelområde, med cykelleder från nybörjare till elit. Sex stora sammanlänkade mountainbikeområden, leisureleder från norr till söder och många fina roadbikeleder. Sammanlagt finns det nästan 1000 km skyltade mountainbikeleder och 900 km landsvägsleder i området.

faceplant
Det här är alltså inte jag.

Region Örebro län står bakom det hela, i samverkan med kommuner, föreningar och andra aktörer i länet – och man vidareutvecklar konstant. Bl a genom att länka sträckorna till Strava, som är en träningstjänst för cyklister och löpare via webb och mobilapp. Med webbverktyget så klockas tiderna när cyklisten kör på den Strava-länkade sträckan, och läggs ut på bergslagencycling.com.

Kanske ändå inget för mig. Jag sneglar snarare på det där med sportfiske. Inte bara för att vara artig mot grannen som råkar vara bror till ordföranden i Nora Gyttorp fiskeklubb, och som redan kommit med lite tips om när och var man ska ge sig ut.

36 av 100 i #Blogg100

I morgon: TBD

Annonser

Författare: peranchor

Här brukade det stå: ”Mat, media, vin (inte nödvändigtvis i den ordningen) är vad som får min jord att snurra.” Det var då det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s