Lång fredag

Lång fredag – kort inlägg, ity svärmor är på besök och jag vill vara en alert och förekommande värd. Då går det ju rakt inte att sitta timmavis framför datorn och väga adjektiv. Nej – jag har tänkt fortsätta leverera på bästa sätt. För levererat har vi gjort, hela familjen.

Svärmor hämtades upp vid Örebro C i eftermiddags, transporterades till Bunkern där det fanns en soffgrupp på plats, en trivsam brasa som knastrade i öppna spisen och sist men inte minst ett provisoriskt gästrum var inrättat.

Även svärmor levererade, vill jag lova. I och med flytt just innan jul, från villa i Partille till en något behändigare lägenhet i Sävedalen, har hon gallrat i förråden och fördelat en del lösöre på sina barn och deras respektive familjer. Vi har med glädje emottagit en hel del porslin – Rörstrands Elisabeth, m m – och nu kom svärmor med en hel hög vintageleksaker till en förtjust Dotter.

hiram

Hennes ömme fader blev inte mindre förtjust över sin present. Svärmor halade upp inte mindre än tre rasande snygga svenska kokboksklassiker ur kabinväskan. Nu ska här göras Ost i gelé och lagas Tenhults kalvbrässgryta. Rapport lär följa.

Nr 25 av 100 i #Blogg100

I morgon: TBD

Annonser

Författare: peranchor

Här brukade det stå: ”Mat, media, vin (inte nödvändigtvis i den ordningen) är vad som får min jord att snurra.” Det var då det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s