Senaste nytt

… ur ett väldigt, väldigt lokalt perspektiv.

1. Dottern har börjat i förskola!

plask

Dottern tyckte inledningsvis att det var ganska trevligt att hänga med mamma och/eller pappa 24-7, men har de senaste veckorna på olika sätt – mer eller mindre högljutt – uttryckt en önskan om att få träffa lite jämnåriga. För det är det lite tunnsått med just i våra kvarter.

I det här upplever vi för övrigt en klar skillnad jämfört med Stockholm. På Kungsholmen hittar man alltid några barn på lekplatsen, som av en eller annan anledning inte är i förskolan just den dagen. Icke så här i Nora. (Då räknar vi inte de där allra yngsta som Dottern, snart 4, avfärdar som småungar.)

Nu kan hon både kasta snöboll någorlunda trovärdigt samt lägga straffar.

Även barnets ömma föräldrar drar en lättnadens suck. Viss avlastning har vi haft, ett spelledigt innebandyproffs har tagit sig an Dottern några timmar i veckan, så nu kan hon både kasta snöboll någorlunda trovärdigt samt lägga straffar, men huvudansvaret för aktivering och stimulans har naturligtvis legat på oss. Och med handen på hjärtat får vi nog tillstå att det blev lite mycket Netflix och Dr McStuffins på sluttampen.

2. Vårt badrum finns inte mer.

badrum

Men likt fågel Fenix skall det resa sig ur askan någon gång efter påsk, ty det har herrarna från AVD och Lönnströms Bygg lovat. Till dess får vi duscha på gymmet, vilket möjligen kan tjäna som incitament för att komma iväg dit lite oftare.

3. Grannen har satt upp fasadbelysning.

Jodå, fint ska det vara. Och det är det faktiskt. T o m lite inspirerande. Jag har emellertid inte den minsta önskan att kliva in i något race i det avseendet. No way. Åtminstone inte nu. Men det kommer ju en jul. 🙂

chevy

Nr 17 av 100 i #Blogg100

I morgon: TBD

Annonser

Författare: peranchor

Här brukade det stå: ”Mat, media, vin (inte nödvändigtvis i den ordningen) är vad som får min jord att snurra.” Det var då det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s