Mikrodramats aktörer, del 3

Dags att presentera den sista aktören – huset. Slänten 2, Bunkern, Villa Vera. Kärt barn har redan många namn. 1955 gav veterinären Åkerström arkitekten Brink uppdraget att rita en byggnad som skulle rymma såväl mottagning/klinik som bostad åt veterinären med familj. Sagt och gjort. Brink inkom med ett antal förslag – till dags dato har vi hittat tre sinsemellan ganska olika planlösningar, och sökandet går vidare.

villavera_x

Den kritvita eternitfasaden (som enl obekräftade uppgifter inte tvättats sen 1989) har grånat en del.

Hur som helst stod fastigheten färdig 1956, och 1961, när familjen bott in sig ordentligt togs detta flygfoto, som tidigare nämnde Åke Mossberg försett oss med. En hel del har förändrats sen bilden togs; tomten har styckats av efterhand och är nu begränsad till aningen behändigare 1500 kvm, och den kritvita eternitfasaden (som enl obekräftade uppgifter inte tvättats sen 1989) har grånat en del. Men, med en bra skumpistol och en dunk oxalsyra ska det bli ändring på det framåt våren.

Pergolalösningen är borta – kan möjligen bli fråga om en sådan igen, Hustrun och jag har emellertid lite olika uppfattningar i frågan … Vi får se. Ett par japanska prydnadsträd har vidare tillkommit på gräsytorna framför den brandkårsröda hammocken (som inte heller den finns kvar.)

Nr 8 av 100 i #Blogg100

I morgon: ”Mikrodramats aktörer, del 4”

Annonser

Författare: peranchor

Här brukade det stå: ”Mat, media, vin (inte nödvändigtvis i den ordningen) är vad som får min jord att snurra.” Det var då det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s