Mikrodramats aktörer, del 2

Jag nämnde veterinären, Dr. Åkerström i min senaste bloggpost, som husets första ägare. Faktum är att han var mer än så – han var husets beställare. Det var Dr. Åkerström som 1955 gav den prominente arkitekten Nils G Brink i uppdrag att rita något som kunde tjäna som kombinerad veterinärmottagning och bostad åt Åkerström med familj.

En av mina föresatser i det här bloggprojektet är att ta reda på lite mer om arkitekten. Stay tuned för rafflande uppdateringar.

Det gjorde Brink – med den äran. Se där ytterligare en aktör i mikrodramat. Men vem var han? 1964 års upplaga av ”Vem är vem?” ger följande vid handen:
BRINK, NILS G, arkitekt SAR, Örebro, f. i Sthlm 29/1/12 av Gustaf B o Anna Berg.
KTH 36, eg arkit:verksamhet sed 37. – Ordf Örebro ing:klubb 52-54, Örebro byggn:fören 57-58, styr:led SAR o ordf Mellan-Sve:s arkit:fören 49-55, medl FrimO. – Bl. arb: Karlskoga, Örebro Falkpgs o Falu las, Mellringe mentalsjh, Kvinnersta lantm:sk, Degerfors medb:hus o ålderd:hem, Laxå kronikerhem, Lidkpgs sjuksk:sk, Karlskoga komm:hus, Eklundens folksk. – Skr: art i sjh:frågor.
– Hobby: golf
Gift 2) 50 m Catherine Wood f 11, dtr t kyrkoh Fredrick W o Catherine Fell.”

En av mina föresatser i det här bloggprojektet är att ta reda på lite mer än så om arkitekten. Stay tuned för rafflande uppdateringar.

Nr 7 av 100 i #Blogg100

I morgon: ”Mikrodramats aktörer, del 3”

Annonser

Författare: peranchor

Här brukade det stå: ”Mat, media, vin (inte nödvändigtvis i den ordningen) är vad som får min jord att snurra.” Det var då det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s